Arrangementer

Ideal Bar:

Torsdag
Kl. 21.00
Forsalg:
140 kr. + gebyr
Entré:
140 kr. + gebyr

Eivør

Support: Lover Lover

Ny info: Lover Lover tilføjet som support. 

Æterisk a la Björk
Hun er svær at kategorisere stilistisk, har en fin, krystalklar sopran, indgår skæve samarbejder med musikalske kollegaer og stammer fra en stormomsust ø midt i Det Nordatlantiske Hav.

Ovenstående kunne være en beskrivelse af islandske Björk, men det er det ikke. Ordene passer nemlig lige så fint på færøske Eivør, og torsdag d. 11. april indhyller hun Ideal Bar i sin æteriske sange.

Dybt personlige sange
I september udgav Eivør sit ottende album Room, der sammensmelter hendes tidligere folkede singer/songwriter-udtryk med strejf fra den rockede udgivelse Larva (2010).

På albummet er hun mere personlig end nogensinde før. En del af sangene er skrevet efter, at Eivør for lidt over et år siden, meget pludseligt og uventet mistede sin far.

Albummets titel hentyder derfor også til det tomrum, man kan føle inden i, når noget dyrebart forsvinder fra ens liv.

Sangene afspejler et dybt savn, men er samtidig fulde af håb, lys og accept. Det fornemmes tydeligt på sangene ”Green Garden” og ”Rain”. Albummet er produceret af Eivør selv og hendes mand Tróndur Bogason og udgivet på det færøske pladeselskab, Tutl.

Fortolkede Kate Bush
Eivør fik sit større kommercielle gennembrud herhjemme, da hun i 2010 udgav en imponerende fortolkning af Kate Bush nummeret "Hounds Of Love".

Danske Nephew var så imponeret af Eivørs mere rockede tilgang til musikken, at de inviterede hende med på scenen til P3 Guld. Her sang hun smuk, færøsk udgave af omkvædet til ”Police Bells And Church Sirens”.

Hvis man kan lide sin musik kuldegysfremkaldende fin, må man ikke gå glip af Eivørs koncert i Ideal Bar.
 
Room - 2012
Gaffa

Live - Koncerthuset, 2011
Politiken

Support: Lover Lover
Lover Lover er en ny akustisk electropop-duo, dannet af de to færøske veteraner Filip Mortensen og Petur Háberg, som har slået sig sammen for at lave smuk og drømmende musik.
Obs! Der kan forekomme stroboskoplys til koncerter i VEGA.
Info om aldersbegrænsning, koncertstart, billetter og kamera til VEGAs koncerter, finder du i vores Spørgsmål & Svar-sektion.